fbpx

Hella ja Huoneen Perinneruokabrunssi

Kohti suomalaisen ruokakulttuurin juuria

 

Hella ja Huoneen uudistuttua keittiömme on jatkuvasti kehittynyt enemmän ja enemmän suomalaiseen suuntaan. Oli inspiraation lähteenä sitten eurooppalaiset klassikot tai perinteisemmät kotimaiset ruoat, koemme että lopputuloksena lautasella on hyvinkin suomalainen annos. 

 

Ruokakulttuurimme on saanut valtavasti vaikutteita Venäjältä sekä Ruotsista, mutta etenkin tänä päivänä enemmän ja enemmän Euroopasta. Me kuljemme ehkä hieman tätä trendiä vastaan, sillä pyrimme jatkuvasti sukeltamaan syvemmälle perinteiseen suomalaisen ruokakulttuurin juurille. 

 

Lähituotantoa lautaselle

 

Alunperin metsät ja järvet ovat antaneet meille raaka-aineet; lihat, kalat ja kasvikset, jotka ovat pohjoisen oloissa kasvaneet. Perinteiset valmistusmenetelmät ovat olleet myös luonnon sanelemia, kuten säilöminen, hapattaminen ja savustaminen. Ruokakulttuurimme makuineen on kehittynyt maailman mukana, mutta lähituotanto on edelleen varsin perinteistä ja paikalliset ruokalajit ovat aina vahva osa kulttuuria.

 

Tuomme Hella ja Huoneen ruokalistalle oman tulkintamme tästä kaikesta. Tämä on meidän matkamme suomalaisen ruoan äärelle. Uskomme vilpittömästi tällaisen työn tärkeyteen suomalaisen ruokakulttuurin parissa. Kotimaisuusaste raaka-aineiden osalta on aina ollut suuri, mutta haluamme korostaa tätä jatkossa vieläkin enemmän. 

 

Olemme pitkään hakenut inspiraatiota klassikoista, mutta nyt suuntaamme enemmän suomalaisiin perinteisiin, reseptiikkaan ja makuihin.

 

Perinneruokabrunssi on kunnianosoitus suomalaiselle ruokakulttuurille

 

Missä on suomalaisia perinneruokia ja suomalaista juuria vaalivat ravintolat? Perinteet siirtyvät sukupolvelta toiselle, me haluamme samalla säilyttää ja luoda uutta tuoden perinneruoat ravintolakeittiöön. Lähdemme perinneruokabrunssin myötä tutkimaan ja luomaan suomalaista ruokakulttuuria. 

 

Tavoitteena on nostaa esiin rakkaan ruokakulttuurimme piilevä rikkaus. Suurella sydämellä ja intohimolla valmistettu arkiruoka, kotiruoka ja perinneruoka voikin yllättäen olla suurinta juhlaa.

Ensimmäinen perinneruokabrunssi tarjoiltiin 12.9.2021 sunnuntaina oheisella menulla.

MENU:

Perunavelliä

Lajitelma itse leivottuja leipiä:
Näkkileipää
Mallasleipää
Ruisleipää
Hapanjuuririeskaa

Kalalautanen:
Kirjolohen mätiä
Graavattua siikaa
Muikkuja
Hapankermaa
Savuahvenmousse

Lihalautanen:
Haudutettua porsaanposkea & hapankaalia
Palvikinkkua & Hellan sinappia
Peuranpaistia & kantarelleja

Juustolautanen:
Mouhijärven Herkkujuustolan Vilho
Ahlmanin Selinin Sininen
Omenahilloa

Talon korvapuusti & kahvi

32€/hlö

Hellan ja Huoneen Perinneruokabrunssi 12.9.2021
Hellan ja Huoneen Perinneruokabrunssi 12.9.2021
Hellan ja Huoneen Perinneruokabrunssi 12.9.2021
Hellan ja Huoneen Perinneruokabrunssi 12.9.2021
Hellan ja Huoneen Perinneruokabrunssi 12.9.2021

Seuraavan perinneruokabrunssin ajankohta julkaistaan pian.

 

Seuraa meitä somessa ja pysy kuulolla!